Френските власти освободиха в сряда от ареста полицай, който застреля

...
Френските власти освободиха в сряда от ареста полицай, който застреля
Коментари Харесай

Франция освобождава полицай, отговорен за убийството на тийнейджърката Нахел, което предизвика национални безредици

Френските управляващи освободиха в сряда от ареста служител на реда, който простреля младеж по време на пътен надзор тази година в ликвидиране, което провокира повече от седмица национални вълнения, споделиха прокурорите.

Полицаят рани смъртоносно Нахел М., 17, по време на прекъсване на придвижването в парижкото предградие Нантер на 27 юни, като солидните полицейски сили не съумяха да овладеят постоянно насилствените митинги в поредни нощи, които предизвикаха обилни вреди на бизнеса и имуществото. < p> 38-годишният служител на реда, разпознат единствено като Флориан М., към този момент е упрекнат в ликвидиране. Въпреки че към този момент не е в пандиза преди процеса, той е под правосъден контрол, което значи, че към момента са наложени ограничавания върху напредването му.

Следователните магистрати се съгласиха с последното искане на юриста на служителя на реда за условно освобождение, само че споделиха, че той е под възбрана от говорене със очевидци или ищци, доближаване до мястото на стрелбата и от носене на оръжие, сподели офисът на прокурора на Нантер пред AFP.

След нов разпит на служителя предишния четвъртък, проверяващите магистрати постановиха, че „ правните критерии за предварителното задържане на полицейския чиновник, арестуван от 29 юни 2023 година, към този момент не наподобява да се съблюдава на този стадий от следствието. елементи и други сили за сигурност, разпръснати в цялата страна, с цел да потушат насилието.

Полицейско принуждение: Как може Франция да се оправи с расовото профилиране, без първо да се обърне внимание на расата?

Нахел беше погубен, до момента в който се отдръпваше от полицията, която се опитваше да го спре за нарушаване на разпоредбите за придвижване.

Видео, доказано от AFP, демонстрира двама служители на реда, застанали в профил на спряла кола, като единият е насочил оръжие към водача.

Глас се чува да споделя: „ Ще получиш патрон в главата. “

След това полицейският чиновник наподобява стреля, до момента в който колата ненадейно потегля.

Първо избухнаха конфликти, когато се появи видеото, което опонира на разказите на полицията, че младеж кара против служителя на реда.

„ Обвинете един човек “

Адвокатът на служителя на реда, Лоран-Франк Лиенард, сподели, че клиентът му се е извинил, откакто е бил арестуван.

Денят след стрелящата майка на Нахел, Муня, сподели пред телевизия France 5: „ Не упреквам полицията, упреквам един човек: този, който лиши живота на сина ми. “

Тя сподели, че служителят на реда „ видя арабско лице, малко дете и искаше да отнеме живота му ”.

Възпоменателно шествие за Нахел, водено от Муня, приключи с полиция за битка с безредиците, употребяваща сълзотворен газ, до момента в който няколко коли бяха запалени в западното парижко предградие Нантер, където живееше младежът и умря.

Но полицейският профсъюз Unite SGP Police съобщи, че е „ омекотен “ от освобождението, до момента в който Жулиен Шенарди от синдиката на Алианса разказа предварителното задържане като „ изцяло безпричинно и незаслужено “.

Бунтовете върнаха спомените за Градски протести през 2005 година, провокирани от гибелта на две момчета от африкански генезис при полицейско гонене, по време на което бяха задържани 6000 души.

Френският президент Еманюел Макрон прикани за успокоение и сподели, че протестното принуждение е „ безпричинно “.

убийството и последвалите вълнения постоянно слагат неуместни въпроси за Франция по отношение на полицейската грубост, изискванията на живот в градските покрайнини и интеграцията в интензивно мултикултурно общество.

Нахел е израснал в имение, наречено Пабло Пикасо в Нантер, парижко предградие, дом на доста имигранти.

Майка му, чието семейство е от Алжир, го е отгледала сама.

Нахел няма престъпно досие. Прокурорът на Нантер сподели, че е имало случаи на отвод да се спре за полицейски инспекции. Той беше свикан да се яви пред съда за малолетни през септември.

Патрулиращите служители на реда споделиха, че е привлякъл вниманието им поради неразумно шофиране.

(AFP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР