Френските власти издирват заподозрян в нападение над мъж, излязъл от

...
Френските власти издирват заподозрян в нападение над мъж, излязъл от
Коментари Харесай

Френските власти издирват заподозрян в нападение над мъж в Париж

Френските управляващи търсят обвинен в нахлуване над мъж, излязъл от синагога в столицата Париж, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на изказване на вътрешния министър Жералд Дарманен от нощес, написа Българска телеграфна агенция.

Той сподели, че хипотетичното нахлуване над мъж, трансферирал 60 години, е " нова антисемитска офанзива, която е била осъществена в Париж " в петък вечер. " Прави се всичко, с цел да бъде арестуван причинителят на този неизразим акт ", съобщи в събота вечер.

Според информация във френските медии нападателят е забелязан да атакува физически и словесно в петък към 17:30 локално време (18:30 бълг. вр.) мъж, който е напускал синагогата в 20 регион в Париж.

Нападателят е ритнал и блъснал с юмруци жертвата си няколко пъти, като го е обиждал на всеослушание. Обидите са били на етническа основа, осведоми телевизия Бе Еф Ем, базирайки се на източници от полицията. Нападнатият мъж е бил отведен в болница. Заподозреният нападател е избягал, гласи информацията.

Часове преди нападението вътрешният министър разгласи, че е издал заповед до полицейските сектори в цялата страна " неотложно да засилят ограниченията за отбрана " на еврейските общности, най-много към учебните заведения и местата за поклонение.

Дарманен съобщи, че засиленото наблюдаване на местата, посещавани от неговите " еврейски сънародници ", има за цел да ги защищити от превръщането им в цели на фона на " огромните нещастия в Близкия изток ".

Антисемитските прояви във Франция белязаха внезапен скок след изненадващото кърваво нахлуване на радикалното палестинско придвижване " Хамас " против израелска територия на 7 октомври предходната година, довело до ответното нахлуване на Израел към линията Газа.

По данни на френското министерство на вътрешните работи и службата за отбрана на еврейската общественост през 2023 година в страната е имало 1676 прояви на антисемитизъм, до момента в който предходната година те са били 436.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР