Френските власти бяха принудени днес да спасяват още хора от

...
Френските власти бяха принудени днес да спасяват още хора от
Коментари Харесай

Пожарите по Средиземноморието продължават. Франция евакуира над 14 000 души

Френските управляващи бяха принудени през днешния ден да избавят още хора от региона на огромен горски пожар, който бушува край град Бордо, в миг когато високи температури не престават да мъчат Южна Европа, съобщи ДПА.

Пожарът в Ла Тест де Бюш се разраства и заплашва къмпинги, оповестиха локалните управляващи. Над 14 000 души в региона към този момент е трябвало да изоставен домовете и вилите си поради огъня.

Пламъците са подклаждани от мощни ветрове и извънредно сухата почва. Огнеборци се пробват да овладеят пожара от вторник насам.

В неделя префектурата в югозападния район Нова Аквитания и Жиронда заяви, че огънят е изпепелил към 10.5 хектара горски масиви. Само в Ла Тест де Бюш са изгорели към 3,5 хектара растителност, прецизират от префектурата в известие в Туитър.

В интервенциите по гасене вземат участие над 1200 огнеборци. От обхванатите от огъня региони са били евакуирани общо към 15 000 души – локални поданици и туристи. Те са настанени във краткотрайни центрове, проведени от локалните управляващи в учебни заведения и публични здания.

Съседните страни също страдат от пожари, а температурите доближават до 40 градуса.

Съобщения в медиите показват, че в Испания и Португалия са починали стотици хора , станали жертва на високите температури, а горските пожари също основават огромни проблеми. В петък водач на аероплан за битка с пожарите почина при злополука в Североизточна Португалия.

В италианския курорт Бибионе през двата почивни дни бреговата защита трябваше да избавя хората напряко от морето. Мнозина потърсиха избавление в морската вода от приближилите пожари.

Гърция и Мароко също се борят с горски пожари.

От на следващия ден предизвестие за заплаха от най-високата " алена " степен за рискови горещини влиза в действие в цяла Англия, където температурите може за пръв път да стигнат 40 градуса.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР