Френските спецчасти ликвидираха нападателя от коледния базар. Мъжът беше открит

...
Френските спецчасти ликвидираха нападателя от коледния базар. Мъжът беше открит
Коментари Харесай

Четвърта жертва на стрелбата в Страсбург

Френските спецчасти унищожиха нападателя от коледния базар. Мъжът беше открит в склад в един от кварталите на Страсбург. В акцията са взели участие над 700 служители на реда и жандармеристи, а  жертвите на Шериф Шекат към този момент са четири

Изключително с напрежение обаче бе миналото денонощие. Имаше няколко поредни спецоперации. Първоначално те завършиха без триумф, след което управляващите получиха нова информация. Намират Шериф Шекат в един от складовете. Оказва се, че се скрил още първия ден. Започнала пукотевица и по този начин мъжът е погубен, оповестява Нова тв.

``
реклама

След 48-часово гонене Шериф Шекат беше погубен. В акцията участваха повече от 720 тежко въоръжени служители на реда. По неофициална информация този склад е бил под наблюдаване още от деня на офанзивата. Заради спецоперацията градът още веднъж беше напълно блокиран.

В склада полицията открива зареден остарял револвер. Дали това е оръжието от нападението на коледния базар още не се знае. Междувременно арестуваните станаха седем. По неофициална информация петима души са родственици на Шериф Шекат. Сред тях е и брат му Сами, който беше задържан в Алжир. За него се знае, че е част от радикални придвижвания.

Междувременно Страсбург последователно се пробва да се върне към естествения си темп на живот. От през днешния ден и коледният базар е отворен. На него пристигна и президентът Еманюел Макрон. Хората не стопират да носят запалени свещи в памет на жертвите.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР