Френските синдикати организираха нови протести срещу трудовата реформа на правителството

...
Френските синдикати организираха нови протести срещу трудовата реформа на правителството
Коментари Харесай

Френските синдикати готвят нови протести срещу Макрон

Френските синдикати проведоха нови митинги против трудовата промяна на държавното управление на Еманюел Макрон дни преди тя да влезе в действие.
Седмица по-рано се състояха първите огромни митинги по отношение на промяната и първи от встъпването в служба на президента. На тях съгласно уредниците участваха 500 000 души (200 000 съгласно полицията).
Протести се чака да има и в събота, проведени от крайнолявата политическа партия „ Неподчинена Франция “.
Днешните митинги бяха проведени от подкрепения от комунистическата партия профсъюз CGT. Неговият основен секретар Филипе Мартинес назова акциите „ положително начало “ и добави, че е значимо те да стават все по-големи в идващите дни и седмици.
Въпреки това френският президент съобщи, че държавното управление няма да направи компромис с промяната, която цели да улесни наемането и уволняването на служащи, подписана след тримесечни договаряния със синдикалните водачи, съобщи БГНЕС.
Реформите на трудовото законодателство, които ще влязат в действие посредством президентски укази до държавното управление също по този начин дават на служащите повече еластичност при договарянето на хонорари и условия на работа.
Според скорошно изследване на организация BVA мнението на обществеността във връзка със законодателните промени не е единомислещо. Според по-голяма част от допитаните промените ще подтикват конкурентоспособността на Франция, само че няма да съумеят да подобрят изискванията на труд в страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР