Френските рибари се готвят да предприемат действия в близките дни,

...
Френските рибари се готвят да предприемат действия в близките дни,
Коментари Харесай

Френските рибари готвят протести, включително блокади на пристанища

Френските риболовци се готвят да подхващат дейности в околните дни, в това число блокиране на пътни и морски товарни транспорти към Англия през Кале и други пристанища в Ламанша, откакто продължаващия към този момент месеци спор за риболовните лицензи в английски води се задълбочава.

Френски медии оповестиха във вторник, че при очевидния застой в договарянията за риболовните права след Брекзит ядосаните риболовци в Северна Франция ще вземат решение в четвъртък какви стъпки да подхващат.

Франция споделя, че английските управляващи безпричинно отхвърлят лицензи на към 150 френски риболовни съдове, до момента в който Англия упорства, че би трябвало да изисква публични документи като доказателство, че френските лодки и в предишното са ловили риба в английски крайбрежни води. Председателят на организацията, която съставлява ползите на риболовците в Северна Франция - Оливие Лепретр, съобщи, че с ограниченията се цели да се засегне френската стопанска система.

„ Британците желаят и имат достъп до европейските пазари, а ние към този момент 11 месеца чакаме за лицензи за лов на риба “, уточни Лепретр.

По-рано френският министър за морска политика Аник Жирардин и министър председателят Емнюел Макрон дадоха обещание, че няма да изоставят риболовците в разногласието. В понеделник министърът по европейски въпроси Клеман Бон е бил в Брюксел за среща по въпроса.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР