Френските нотариуси публикуваха първите данни за продажбите на жилища от

...
Френските нотариуси публикуваха първите данни за продажбите на жилища от
Коментари Харесай

Пет ключови тенденции на пазара на имоти

Френските нотариуси разгласиха първите данни за продажбите на жилища от вторичния пазар в страната за първото тримесечие на 2022 година Те обрисуваха 5 основни трендове.

1. Продажбите на недвижими парцели стартират да се забавят. През 12-те месеца до края на първото тримесечие на 2022 година 1 182 000 парцела във Франция са сменили притежателя си. През август 2021 година годишните продажби възлизат на над 1,2 милиона единици. „ Това отразява динамичен старт на годината, само че също по този начин демонстрира известна застоялост. Темпът на продажбите се стабилизира и скоро може да бъде сменен от спад “, се показва в отчета.

2. Инфлацията въздейства върху продажбите на жилища. Нотариусите разясняват, че част от аргументите за стабилизирането и евентуалния спад на продажбите са инфлацията и намаляването на броя на парцелите за продажба. През юни инфлацията във Франция възлезе на 5,8% годишно и се чака да доближи 6,8% през октомври.

3. Нивото на потребителското доверие пада. Всички тези признаци, дружно с възходящия брой отводи на ипотеки във Франция, значат, че доверието на хората в пазара на недвижими парцели понижава, споделят нотариусите. „ Настроението спадна до равнищата от 2013 година, съвсем до равнищата от 2008 година, които бяха сложни времена във връзка с интервенциите с недвижими парцели “, се споделя в отчета. Това може да докара до сериозен спад на жилищния пазар.

4. Жилищата отвън Ил дьо Франс демонстрират най-голям растеж на цените. През първото тримесечие на 2022 година междинната цена на действителен дом отвън Ил дьо Франс е била с 10% по-висока, в сравнение с през първото тримесечие на 2021 година Като цяло " вторичното " отвън Ил дьо Франс е поскъпнало доста повече от жилищата в столичния регион.

5. Ръстът на цените на жилищата ще се забави до края на септември. Прогнозите, основани на предварителни съглашения за продажба, демонстрират, че растежът на цените ще продължи да се забавя. До края на септември междинната цена на препродажба на къщи и жилища във Франция би трябвало да бъде с 6% по-висока на годишна база, което е спад от растежа от 7,3% на годишна база от първото тримесечие на тази година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР