Френските фермери влязоха в противопоставяне с правителството, за да изразят

...
Френските фермери влязоха в противопоставяне с правителството, за да изразят
Коментари Харесай

Защо френските фермери се вълнуват: увеличения на горивата, зелено регулиране, директиви на ЕС

Френските фермери влязоха в опълчване с държавното управление, с цел да изразят гнева си от хипотетичната липса на почитание, възходящите разноски и задушаващото законодателство на Европейски Съюз. Премиерът Габриел Атал се пробва да успокои протестиращите, до момента в който крайнодесният Национален общ брой се надява да се възползва от гнева им, единствено пет месеца преди европейските избори.

Френските фермери са ядосани на държавното управление си. Няколко десетки от тях блокираха част от автомагистрала A64 покрай Тулуза от 18 януари, с цел да изразят гнева си. Тогава детонация сред четвъртък и петък през нощта взриви прозорците на постройка на локалното държавно управление в близкия град Каркасон. Два етикета с графити, оставени на местопроизшествието, приписват акта на тайнствен колектив винопроизводители.

„ Не е без значение, че това [протестното движение] идва от южната част на страната “, сподели Франсоа Пурсейгъл, професор по социология в Френски агрономически факултет на Технологичния институт в Тулуза...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР