Френските фермери планират да блокират Париж за неограничен период от

...
Френските фермери планират да блокират Париж за неограничен период от
Коментари Харесай

Френските фермери планират да блокират Париж за неограничен период от време

Френските фермери възнамеряват да блокират Париж за безграничен интервал от време. Фермери от департамента Лот е Гарон в Югозападна Франция възнамеряват да блокират Рунгис – голям пазар за търговия на едро с хранителни артикули, намиращ се на към 13 километра южно от Париж.

Миналия петък френският министър председател Габриел Атал разгласи огромни отстъпки за земеделските производители на фона на продължаващите от дни митинги. Той сподели, че ще бъде оттеглено нарастването на налога за дизеловото гориво за селскостопански потребности, ще бъде предоставена незабавна помощ на стойност 100 милиона евро за фермерите, наранени от стихии и ще бъде проведена помощ за винопроизводителите, страдащи от свръхпроизводство.

Френските фермери възнамеряват да блокират Париж

Редица разпореждания и процедури също ще бъдат опростени с неотложно деяние. „ Франция е селскостопанска мощ и страна, която обича своите аграрни производители “, съобщи Атал по време на посещаване във плантация покрай испанската граница.

„ Ние не желаеме да подвластен от други за нашата храна “, добави той.

Атал сподели, че държавното управление обмисля да даде още помощ за фермерите.

„ Ще разгледаме всички други ограничения, които можем да предприемем във връзка с тези аспекти на нелоялна конкуренция “, съобщи Атал.

Земеделски производители от други европейски страни, в това число Германия и Полша, също проведоха митинги, като обявиха, че Европейският съюз не прави задоволително, с цел да ги отбрани от по-евтиното произвеждане в други страни.

„ Френското държавно управление ще се откаже от проектите си да вдигне акциза и други такси върху дизеловото гориво, употребявано в земеделието, и ще „ сложи селското стопанство над всичко “, разгласи министър председателят Габриел Атал в опит да успокои фермерите, които стачкуват от дни.

Източник: Българска телеграфна агенция

Още вести четете в категория Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР