Френски войски ще влязат на територията на Украйна, ако руските

...
Френски войски ще влязат на територията на Украйна, ако руските
Коментари Харесай

За Макрон вече няма червени линии: Франция има сценарий, при който ще прати войски в Украйна

Френски войски ще влязат на територията на Украйна, в случай че съветските сили се приближат към Киев или Одеса. Заявлението е на френския президент Емануел Макрон. Това той е споделил по време на среща с водачи на френските политически партии, написа.

Според френското издание, думите на Макрон са представени от националния секретар на френската комунистическа партия Фабиен Русел. " Франция може да изпрати войски в Украйна, в случай че фронтът се движи в посока към Киев или Одеса ", цитира думите му L`Independant.

Русел акцентира, че френският президент е загатнал сюжетът, " който може да докара до намеса ". Освен това Макрон е обяснил пред партийните водачи, че в поддръжката на Франция към Украйна към този момент няма да има граници и " червени линии ". Лидерът на комунистите показва своето безпокойствие от декларираната от френския президент позиция.

Изказването на Емануел Макрон провокира бурна рецензия от представителите на опозиционните партии във Франция. Лидерът на парламентарно показаната " Неподчинената Франция " Жан-Люк Меланшон дефинира концепцията на Макрон като " безумство ".

От своя страна водачът на Социалистическата партия Оливие Фо декларира, че украинците в никакъв случай не са желали от Франция изпращането на сухопътни войски. " Вместо да се пробва да печели известност посредством провокации, президентът би трябвало да държи на осъществяването на обещанията, които е дал на Украйна, изключително във връзка с боеприпасите и въоръженията ", споделя Фо.

Припомняме, че в края на месец февруари френският президент съобщи за пръв път, че се обмисля опцията за изпращане на западни военни в Украйна. Западните сътрудници на Франция обаче незабавно опровергаха думите на Макрон.

Анализатори считат, че думите на френския президент следва да се преглеждат по-скоро като предизвестие към Украйна, в което се показват вижданията на западните страни във връзка с вероятния процес на военните дейности. Все отново думите на Емануел Макрон като президент на страна от НАТО следва да бъдат обсъждани с внимание, тъй като това може да значи, че в Украйна ще бъде подсилена групировката от военно-тактически експерти от Франция и другите страни от алианса.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР