Френски служител каза в сряда, че Париж е бил информиран

...
Френски служител каза в сряда, че Париж е бил информиран
Коментари Харесай

Франция отрича 6 руски военна кораба пристигащи в Черно море да са ескалация

Френски чиновник сподели в сряда, че Париж е бил осведомен авансово , че и интервенцията не е нарушила уговорката за деескалация , който френският президент Еманюел Владимир Путин, написа " Политико ".

По време на среща в понеделник в Москва Путин сподели на Макрон, че авансово плануваните военни интервенции ще бъдат " поддържани ", сподели служителят на Елисейския замък. Но Путин също даде обещание, че няма да организира други непланирани интервенции, които могат да бъдат възприети като признаци на ескалация .
 Коментарите на Макрон след диалозите с Путин са притеснителни за НАТО
Коментарите на Макрон след диалозите с Путин са притеснителни за НАТО

Легитимира претенции на Москва за нова архитектура за сигурност, учредена на съветската идея, на фона на военни закани

Преговорите се състояха на фона на възходящата съветска опасност за Украйна , на чиято граница Русия е събрала над 100 000 бойци. Макрон сподели във вторник, че е получил ангажимент от Путин , че няма да ескалира военните дейности към Украйна, само че Кремъл се опълчи мощно против съществуването на съглашение.

Служителят на Елисейския замък изясни, че шестте огромни десантни кораба, влизащи в Черно море, не съставляват нарушаване на гаранцията , която Франция е получила от Путин, защото е била известена авансово. " В противоположен случай към този момент щеше да има реакция ", сподели служителят.

В изказване съветското министерство на защитата съобщи, че придвижването на шестте кораба е " плануван преход от Средиземно море към Черно море , където те ще вземат участие във военноморски учения ".
 Галският петел против съветската мечка – двубой без секундант
Галският петел против съветската мечка – двубой без секундант

Посещавайки тези две страни на ръба на войната, френският президент се надяваше да получи съответни сигнали за деескалация: ще би трябвало обаче да изчака.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР