Френски следователи са задържали руския олигарх Алексей Кузмичов във връзка

...
Френски следователи са задържали руския олигарх Алексей Кузмичов във връзка
Коментари Харесай

Франция задържа руския олигарх Алексей Кузмичов

Френски следователи са задържали съветския олигарх Алексей Кузмичов по отношение на пране на пари, укриване на налози и нарушение на интернационалните наказания, предадоха международните организации, на които се базира Българска телеграфна агенция. Имоти както в Париж, по този начин и в Южна Франция, свързани с Кузмичов, на който са наложени наказания по отношение на войната в Украйна, са били претърсени от управляващите.

Кузмичов има дял в " Алфа Груп ", един от най-големите финансови и промишлени концерни в Русия. Според вестник " Монд " той има и редица яхти и парцели из цяла Франция. Изданието прецизира, че вилата му, намираща се в курорта Сен Тропе, също е била претърсена.

Кузмичов е считан за извънредно авторитетен и има близки връзки с съветския президент Владимир Путин. Съгласно наложените му наказания олигархът няма право да обитава на територията на нито една страна членка на Европейския съюз.

След началото съветската инвазия в Украйна през февруари предходната година Франция замрази активи на съветски олигарси на стойност към 850 милиона евро, включително конфискува и редица яхти и вили на Лазурния бряг, където богатите руснаци от дълго време влагат, отбелязва ДПА.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР