Френски следователи претърсиха дома на министъра на публичните финанси Оливие

...
Френски следователи претърсиха дома на министъра на публичните финанси Оливие
Коментари Харесай

Претърсиха дома на френски министър за произведения на изкуството

Френски следователи претърсиха дома на министъра на обществените финанси Оливие Дюсопт, който е приел като подарък, без да ги заявява, заяви AFP, представена от БГНЕС.
Той е упрекнат, че през 2017 година, до момента в който е бил кмет на град Аноне, е приел като подарък от локална компания две литографии.
 Френският министър председател съобщи по какъв начин може да се избегне последваща карантина Френският министър председател съобщи по какъв начин може да се избегне последваща карантина
Премиерът на Франция Жан Кастекс прикани Франция да не " се отпуска " в битката против ковид, защото единствено по този начин може да се избегне...
Подаръците са от компания за филтриране на води, с която кметството подписва контракт. Прокуратурата проверяват дали е допустимо да има несвоевременно въздействие.
Според Дюсопт, инспекцията е нещо обикновено и ще му разреши да потвърди, че не е направил нищо неприятно.
Той признава, че е преди няколко седмици е върнал литографиите, защото е желал да приключи този въпрос. Запитан, за какво не е заявил литографиите, както изисква законът (всички дарове над 150 евро се декларират), министърът декларира, че не е знаел цената им.
Агенцията напомня, че се води следствие и против други членове на държавното управление на Макрон. Един от тях е началникът на щаба му Алексис Колер, разследван за спор на ползи поради хипотетични връзки с швейцарско-италианския морски колос MSC.
 Промени във френското държавно управление Промени във френското държавно управление
Пълният състав на държавните секретари при френското държавно управление беше утвърден от президента на страната Еманюел Макрон. Според изявлен...
Настоящият ръководител на Народното събрание Ришар Феран беше заставен да се отдръпна от министерския си пост поради следствие на договорка с недвижими парцели.
Новоназначеният министър на вътрешните работи Жералд Дарманен е обект на следствие по обвиняване в обезчестяване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР