Френски съдии издадоха заповеди за арест на сирийския президент Башар

...
Френски съдии издадоха заповеди за арест на сирийския президент Башар
Коментари Харесай

Франция издаде заповед за арест на президента на Сирия Башар Асад

Френски съдии издадоха заповеди за арест на сирийския президент Башар ал-Асад , неговия брат Махер ал-Асад и двама други висши чиновници за потреблението на неразрешени химически оръжия против цивилни в Сирия , сподели правосъден източник в сряда.

Заповедите за арест, които се отнасят до обвинявания в съучастничество в закононарушения против човечеството и съучастничество във военни закононарушения, следват наказателно следствие на и област Източна Гута през август 2013 година, офанзиви, при които починаха повече от 1000 души.

Това е първата интернационална заповед за арест, която беше издадена за сирийския държавен глава, чиито сили дадоха отговор на митингите, почнали през 2011 година, с което

Това е първият път, когато са издадени интернационалните заповеди за арест поради офанзивата с химическо оръжие в Гута през 2013 година, споделя Мазен Даруиш, юрист и създател на Сирийския център за медии и независимост на изложение (SCM), който заведе делото във Франция.
 ОЗХО удостовери потребление на химическо оръжие в още един град в Сирия
ОЗХО удостовери потребление на химическо оръжие в още един град в Сирия

Организацията разполага с доказателствени материали

Сирия, само че предходно взаимно следствие на Организация на обединените нации и Организацията за възбрана на химическите оръжия откри, че сирийското държавно управление е употребило година и неведнъж е употребило хлор като оръжие.

Сирийското президентство и министерството на информацията не дадоха отговор незабавно за коментар.

" Президентът е виновен за доста закононарушения в Сирия - само че по-специално с този вид оръжие - газът зарин - е невероятно да се прескочи присъединяване му ", сподели Даруиш пред Ройтерс, отбелязвайки, че утвърждението от президента като командващ на въоръжените сили е наложително.
 Четири пъти за 24 часа нападат американските сили в Сирия
Четири пъти за 24 часа нападат американските сили в Сирия

Няма потърпевши и са нанесени незначителни материални щети
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР