Френски съд забрани продажбите на електромобила Polestar 2 в страната

...
Френски съд забрани продажбите на електромобила Polestar 2 в страната
Коментари Харесай

Citroen спря продажбите на Polestar във Франция

Френски съд забрани продажбите на електрическия автомобил Polestar 2 в страната по искане на Citroen поради сходства в емблемите, оповестява Connexion. Шведският производител ще би трябвало да заплати и отплата за нарушени авторски права в размер на €150 000.

От Citroen настояват, че макар образните разлики сред двете емблеми те са прекомерно сходни, което нанася вреди на френската компания. В интерес на истината, надалеч повече прилики има сред логотипите на първокласния бранд DS и Polestar.
 Citroen спря продажбите на Polestar във Франция

Съдът е забранил на шведската марка да употребява емблемата си на територията на Франция за най-малко 6 месеца, до момента в който бъде позволен разногласието за авторските права. От Polestar към момента не са коментирали правосъдното решение, само че Франция липсва от листата с районите за дистрибуция на формалния уебсайт на компанията.

В началото на октомври Polestar бе принудена да изтегли от пазара всички продадени 4 586 електрическия автомобил от модела 2 поради всеобщи недоволства от повреди в охладителната система на батериите и инверторите. На 2 ноември пък стартира нова сервизна акция за промяна на високоволтов радиатор на охладителната течност в 3 150 коли.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР