Френски съд призна за виновни седем мъже и една жена

...
Френски съд призна за виновни седем мъже и една жена
Коментари Харесай

Осъдиха 8 души за атентата с камион в Ница през 2016 г.

Френски съд призна за отговорни седем мъже и една жена поради ролята им в атентата , осъществен с камион в Ница през 2016 година, съобщи Ройтерс.

Съдът в Париж призна Мохамед Грайеб, главният обвинен по делото и другар на причинителя на атентата Мохамед Лауеж Булел, за отговорен в принадлежност към терористична организация, и го осъди на 18 години затвор.

По същото обвиняване правосъдният състав призна за отговорни и Шокри Шафруд и Рамзи Арефа , други двама знакови обвинени - които бяха упрекнати, че са помогнали на Булел да си набави оръжия, както и камиона, с който той извърши офанзивата. Двамата получиха надлежно 18 и 12 години отнемане от независимост.

Останалите петима подсъдими бяха наказани на разнообразни периоди затвор от сред две и осем години.

Нито един от обвинените не беше упрекнат в съучастничество в атентата - решение на прокуратурата, с което оживели от атентата описаха, че им мъчно да се примирят.

Извършителят на атентата бе премахнат от полицията на място при офанзивата. Въпреки това той съумя да измине с камиона си 2 км по крайбрежната алея в Ница, врязвайки се в множеството, което се беше събрало да следи празненствата по случай националния празник на Франция Деня на Бастилията, и лиши живота на 86 души. Няколко дни по-късно отговорност за нападението пое " Ислямска страна ", само че групировката не показа никакви доказателства, че атентаторът, който е имал досие в полицията за домашно принуждение и дребна престъпност, е бил в директна връзка с нея.

Днешното решение на съда не е дефинитивно и предстои на обжалване.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР