Френски съд постанови, че полицията в Париж вече не може

...
Френски съд постанови, че полицията в Париж вече не може
Коментари Харесай

Полицията в Париж вече няма право да следи с дронове за нарушители на изолацията

Френски съд постанови, че полицията в Париж към този момент не може да употребява дронове за следене на хора, които не съблюдават разпоредбите за обществено разграничаване.

Решението е победа за две правозащитни организации, които настояват, че потреблението на дронове за осъществяване на наблюдаване на популацията е било опасност за неприкосновеността на персоналния живот.

Патрик Спиноси, юрист на Лигата за правата на индивида във Франция, съобщи, че няма причина решението да не може да бъде " приложено за цяла Франция ".

" Той е използван от през днешния ден и по тази причина занапред нататък не могат да се употребяват дронове. Това е огромна победа ", сподели Спиноси пред " Франс прес ".

Според отчет Сената (горната камара на френския парламент), френската полиция е направила 251 полета с дронове за наблюдаване сред 24 март и 24 април по време на строгата обсада.

Вътрешното министерство и полицията упорстваха, че не се пробват да разпознават никого, а да наблюдават за противозаконни събирания, с цел да знаят къде да изпратят служители на реда, които да ги разгонят.

Държавният съвет съобщи, че камерите в дроновете могат да разпознават обособени хора и " има опасности, които могат да бъдат употребявани в нарушаване на разпоредбите за отбрана на персоналните данни ".

Съдът постанови, че в бъдеще държавното управление и полицията ще се нуждаят от особено разпореждане, определящо изискванията за потребление на дронове и също по този начин да получават утвърждението на националния орган за отбрана на персоналните данни CNIL.

Ако управляващите желаят да продължат да употребяват дронове, им е подредено да ги приспособят към технология, която ще попречи на камерите да разпознават тези, които са снимани.

Френските управляващи постоянно употребяват дронове в естествени времена, с цел да наблюдават демонстрации. По време на блокадата дронове са били употребявани във френската столица и другаде, по-специално във Френската Ривиера, с цел да изпращат известия, предупреждаващи хората, че нарушават разпоредбите по време на осемседмичната обсада, която завърши на 11 май.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР