Френски съд постанови, че полицията в Париж вече не може

...
Френски съд постанови, че полицията в Париж вече не може
Коментари Харесай

Полицията в Париж вече няма право да следи с дронове за нарушители на изолацията

Френски съд постанови, че полицията в Париж към този момент не може да употребява дронове за следене на хора, които не съблюдават разпоредбите за обществено разграничаване, оповестява " Гардиън ".

Решението е победа за две правозащитни организации, които настояват, че потреблението на дронове за осъществяване на наблюдаване на популацията е било опасност за неприкосновеността на персоналния живот.

Патрик Спиноси, юрист на Лигата за правата на индивида във Франция, съобщи, че няма причина решението да не може да бъде " приложено за цяла Франция ".

" Той е използван от през днешния ден и по тази причина занапред не могат да се употребяват дронове. Това е огромна победа ", сподели Спиноси за Агенция Франс Прес.

Според отчет на горната камара на Народното събрание, Сенат, френската полиция е направила 251 полета за наблюдаване на дронове сред 24 март и 24 април по време на строгото заключване.

Двама френски ищци, Лигата за правата на индивида и групата за цифрово покровителство Quadrature du Net, заведоха дело против парижките полети с дронове в Държавния съвет.

Вътрешното министерство и полицията упорстваха, че не се пробват да разпознават никого, а да наблюдават за противозаконни събирания, с цел да знаят къде да изпратят офицери, които да ги разбият.

Държавният съвет съобщи, че камерите в дроновете могат да разпознават обособени хора и " има опасности, които могат да бъдат употребявани в нарушаване на разпоредбите за отбрана на персоналните данни ".

Съдът съобщи, че в бъдеще държавното управление и полицията ще се нуждаят от особено разпореждане, определящо изискванията за потребление на дронове и също по този начин да получи утвърждението на националния орган за дискретност на данни CNIL.

Ако управляващите желаят да продължат да употребяват дронове, им е подредено да ги приспособят към технология, която ще попречи на камерите да разпознават тези, които са снимани.

Френските управляващи постоянно употребяват дронове в обикновено време, с цел да наблюдават демонстрациите. По време на блокирането дронове са били употребявани във френската столица и другаде, по-специално във френската Ривиера, с цел да изпращат известия, предупреждаващи хората, че нарушават разпоредбите по време на осемседмичното блокиране, което завърши на 11 май.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР