Френски съд глоби наложи рекордна глоба от 4 милиона евро

...
Френски съд глоби наложи рекордна глоба от 4 милиона евро
Коментари Харесай

Франция глоби Амазон за несправедливи условия за доставки

Френски съд санкции наложи рекордна санкция от 4 милиона евро на американския онлайн магазин " Амазон " за несправедливи условия за доставки към дребни и междинни компании.

 © БГНЕС
" Това е рекордна санкция " по иск, включващ злоупотреби с търговски клаузи, съобщи пред организация Франс прес в сряда Луи Танги, шеф на DGCCRF, контролният орган във Франция за отбрана на потребителите и битка с измамите.

Агенцията заведе желае през 2017 година след двугодишно следствие на платформи на трети страни за снабдители, при което беше намерено, че налице са няколко клаузи, евентуално несправедливи по отношение на 10 000 дребни и междинни френски компании, продаващи на " Амазон ".

Taнги съобщи, че " Амазон " е единственият онлайн снабдител, който отхвърли да промени изискванията си за приложимост след следствието.

Въпреки очевидните преимущества за фирмите, които употребяват Amazon, сподели Taнги, " асиметричният баланс на силата " не би трябвало да принуждава продавачите да одобряват нелоялни условия на приложимост.

В своето решение съдът откри оспорваните клаузи за „ очевидно небалансирани “ и разпореди на " Амазон " да ги промени до шест месеца.

Онлайн пазарите като " Амазон " са берекет за дребните и междинни френски компании, по-специално за намирането на нови експортни пазари, като общите им продажби в чужбина се покачиха до 350 милиона евро през предходната година, сочат данни на DGCCRF.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР