Френски рибари бяха обвинени, че са отправяли обиди, хвърляли са

...
Френски рибари бяха обвинени, че са отправяли обиди, хвърляли са
Коментари Харесай

Ожесточени сблъсъци между френски и британски рибари в Ламанша

Френски риболовци бяха упрекнати, че са отправяли обиди, хвърляли са камъни и димни бомби по свои английски съперници в Ламанша в яростна битка поради миди, оповестява БиБиСи.

Схватката се е разиграла на към 22 км от крайбрежието на Нормандия.

Британските лодки имат право да вадят миди от богатия на морския подарък регион. Ала тяхното наличие е разгневило французите, които упрекват британците в нахално привършване на запасите от миди.

Британските риболовци в този момент упорстват за отбрана от страната, до момента в който французите се оплакват от загубата на " главен запас ".

Около 40 френски лодки са се събрали през нощта на понеделник в митинг против така наречен английско " разграбване ".

" Французите се пробваха да влязат в контакт с британците, с цел да ги спрат да работят, като те влязоха в конфликти едни с други ", посочи началникът на риболова в Нормандия Димитри Рогоф, допълвайки: " Очевидно е имало мятане на камъни, само че няма потърпевши. "

Някои лодки са били развалени в битката, като три от тях са били пробити, демонстрират телевизионни фрагменти. Конфликтът е бил неравностоен , защото британците са били единствено с пет лодки, до момента в който французите с цели 35 плавателни съда, като в последна сметка те са прогонили британците.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР