Френски прокурори заявиха днес, че Credit Suisse се е съгласила

...
Френски прокурори заявиха днес, че Credit Suisse се е съгласила
Коментари Харесай

Credit Suisse ще плати $234 млн., за да уреди дело за данъчни измами във Франция

Френски прокурори обявиха през днешния ден, че Credit Suisse се е съгласила да заплати 238 милиона евро (234 милиона долара) за споразумяване на обвинявания в данъчни измами. Това е следващият удар за изпадналата в усложнение швейцарска банка, оповестява Споразумението е единствено част от поредност от проблеми за Credit Suisse, в това число неприятни залози на хедж фондове и шпионски скандал. Швейцарски съд пък санкции банката с повече от 2 милиона $ през юни за това, че не е предотвратила прането на пари, обвързвано с българска незаконна група преди повече от 15 години.

Сега банката ще заплати 123 милиона евро санкции и 115 милиона компенсации и лихви на Франция, чиито следователи ще приключат следствие, почнало през 2016 година по вероятни обвинявания в пране на пари и данъчни измами, сподели в изказване френският прокурор Жан-Франсоа Бонер.

Френските медии оповестиха, че представители на Credit Suisse са ухажвали богати френски клиенти, с цел да ги убедят да открият сметки в банката, които не са били декларирани пред френските данъчни управляващи. Това идва единствено седмица откакто Credit Suisse се съгласи да заплати 495 милиона $ в съглашение в Съединени американски щати за дълготраен спор, обвързван с обезпечени с ипотека скъпи бумаги - капиталов инструмент, който изигра централна роля във финансовата рецесия от 2008 година

Изпълнителният шеф Томас Готщайн разгласи през юли, че подава оставка след 2 години и половина на поста, защото банката регистрира чиста загуба от 1,6 милиарда швейцарски франка (около 1,7 милиарда долара) през второто тримесечие.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР