Френски профсъюз играе ролята на Робин Худ, като раздава безплатно

...
Френски профсъюз играе ролята на Робин Худ, като раздава безплатно
Коментари Харесай

Безплатен ток пуснаха протестиращи енергетици във Франция срещу пенсионната реформа на Макрон

Френски синдикат играе ролята на " Робин Худ ", като раздава гратис електричество и газ в символ на митинг против плана за пенсионна промяна, който включва последователно повишение на възрастта за пенсиониране от 62 на 64 години, акцентирайки върху най-големия синдикат в страната CGT.

Проектът провокира всеобщо отвращение и вълна от демонстрации, откакто държавното управление разгласи проектите си.

Стачки и митинги избухнаха в цялата страна на 19 януари, като съгласно CGT минимум 2 млн. души са взели участие в всеобщи демонстрации.

CGT заяви, че членовете, работещи в енергийния бранш, са взели участие в " акция Робин Худ " против предлагането за промяна в парижкия район и други градове, в това число Лил, Нант, Лион, Ница и Марсилия.

" Няколко лечебни заведения и клиники, общински пързалки и плувни басейни, публични спортни центрове,... библиотеки, междинни учебни заведения, гимназии, детски градини, групово отопление на университети или HLM (жилища с невисок наем), публично осветяване на дребни и междинни градове и обществени жилища са получили гратис електричество или газ ", обявиха от CGT.

Енергетиците, които стачкуват против пенсионната промяна предоставиха на дребни предприятия, като да вземем за пример пекарни по-евтин ток.

" Тези дейности в енергетиката едвам в този момент стартират ", обявиха от профсъюза
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР