Френски полицаи се събраха на протести в редица градове на

...
Френски полицаи се събраха на протести в редица градове на
Коментари Харесай

Френските полицаи излязоха на протест срещу ограниченията на действията им при арести

Френски служители на реда се събраха на митинги в редица градове на Франция против наложената им от държавното управление възбрана да употребяват задушаващи техники за неутрализиране на арестанти. Тя бе издадена в отговор на изказванията за полицейско принуждение във Франция и международните демонстрации след гибелта на чернокожия Джордж Флойд в Съединени американски щати, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

В Париж полицейски синдикати паркираха десетки коли при Триумфалната арка и минаха в протестно шествие по бул. "Шанз Елизе ". На един полицейски микробус имаше надпис "Няма полиция, няма мир ", а на различен бяха сложени фрагменти от рани, получени от служители на реда при осъществяване на отговорностите им с въпроса "Кой кого избива? "

Пуснаха от пандиза един от служителите на реда, забъркани в убийството на Джордж Флойд

Протестите пристигнаха след среща сред полицейски синдикати и вътрешния министър Кристоф Кастанер. На нея синдикатите са споделили на министъра, че задушаващите техники за неутрализиране избавят животи и служителите на реда би трябвало да могат да ги употребяват, до момента в който не се откри подобаваща опция.

,,Второто нещо, което му казахме, беше да престане да купува обществен мир, като успокоява част от популацията за сметка на полицията. Полицията не носи виновност за всички публични несгоди ", сподели участвал на срещата синдикалист.

Снощи в парижкото предградие Бобини служители на реда се събраха пред сектора си и хвърлиха белезниците си на земята. В Лион полицията паркира коли към централния площад "Белкур " със святкащи лампи.

Според правозащитни организации обвиняванията в принуждение и расизъм против френски служители на реда в множеството случаи не се ревизират, отбелязва Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР