Френски милиардер обяви, че дава 100 милиона евро за реконструкцията

...
Френски милиардер обяви, че дава 100 милиона евро за реконструкцията
Коментари Харесай

Обещания за възстановяване на Нотр Дам и първо дарение за 100 млн. евро

Френски милиардер разгласи, че дава 100 милиона евро за реконструкцията на изгорялата катедрала " Нотр Дам " в Париж, оповестява Агенция Франс Прес.
Франсоа-Анри Пино, който има производителите на първокласни артикули " Гучи " и " Ив Сен Лоран ", даде обещание да се включи с огромната сума в оповестената от френския президент Еманюел Макрон акция за набиране на средства за възобновяване на храма.
Същевременно Макрон разгласи, че рухването на катедралата " Нотр Дам " в Париж е било предотвратено, написа Агенция Франс Прес.
" Избегнахме най-лошото ", сподели Макрон, като имаше поради заплахата да се срутят двете съществени кули, които преобладават фасадата на " Нотр Дам ".
Френският държавен глава сподели още, че стартира акция за събиране на дарения, с които да бъде реставрирана катедралата. " Ще построим " Нотр Дам " отначало ", сподели Макрон на фона на катедралата, от която към момента се издига пушек.
" Случилото се през днешния ден е ужасна драма ", добави Макрон. " Това е нашата история и тя гори ".
Пожарът срути покрива на главния транспортен съд на катедралата, както и високия, изострен връх, който се издигаше от централната секция на кораба.
Полицията разгласи, че проверява случая като случай. Според пожарната работа, евентуално огъня е избухнал вследствие на течащите ремонтни работи в " Нотр Дам ". Огънят към този момент е под надзор, " отчасти погасен е и има остатъчни огнища, които би трябвало да се потушат ", съобщи лейтенант-полковник Габриел Плюс.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР