Френски месари написаха писмо до правителството, в което молят то

...
Френски месари написаха писмо до правителството, в което молят то
Коментари Харесай

Френски месари молят правителството да ги пази от войнстващи вегани

Френски месари написаха писмо до държавното управление, в което молят то да ги пази от войнстващи вегани, които упрекват в опит да унищожат обичайна просвета в страната на консумация на месо, написа Би Би Си.

Магазини са били замеряни с камъни или нашарени с графити с анти месоядни послания, оплаква се Френската федерация на месарите.

През последните няколко месеца 15 магазина са били залети с алена багра.

От федерацията дефинират сходни набези като форма на тероризъм.

Тези хора сеят смут за да накарат цяла част от френската просвета да изчезне, разясняват от федерацията и настояват, че веганите се пробват да наложат на голяма част от хората техния жанр на живот и даже тяхната идеология.

Сега вегетарианците и веганите са единствено дребен % от популацията на Франция. Преброяване от 2016 година демонстрира, че 3% от французите са вегетарианци.

Френските месари са на респект в страната, само че произшествия като тези не са напълно нови, напомня Би Би Си. Търговец споделя по какъв начин ключалките му били блокирани с лепило преди 20 години.

Напоследък обаче има и спад в продажбите на месо, по тази причина и организациите на месарите приканват държавното управление на президента Еманюел Макрон да вземе превантивни ограничения. Те се нервират и от потреблението на думите пържола, филе, бекон и наденичка за артикули, които не са от месо и упорстват тази процедура да спре.

Наскоро пък предложение учебните заведения да стартират да оферират и вегетарианско меню беше отхвърлено в Народното събрание.

Веган деятели във Франция пък бяха наказани през месец март за обява, в която се споделя, че убийството на месар от ислямски войник е " правораздаване ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР