Френски кандидати за президент от левицата днес отхвърлиха призива на

...
Френски кандидати за президент от левицата днес отхвърлиха призива на
Коментари Харесай

Разединената френска левица отхвърли призива на Ан Идалго за общ кандидат за президент

Френски претенденти за президент от левицата през днешния ден отхвърлиха апела на кандидатката на френската социалистическа партия Ан Идалго да се обединят към една кандидатура, с което френската левица остава разграничена и възможностите й за победа на изборите през април понижават, оповестява Българска телеграфна агенция.

Идалго, която е кмет на Париж, предизвести през вчерашния ден, че в случай че левицата не се сплоти, съществуването ѝ във Франция ще бъде сложено под въпрос. Нейни противници отхвърлиха предлагането ѝ за избирането на общ ляв претендент.

"Ан Идалго е осъзнала, че личната ѝ акция се намира в задънена улица и че има компликации с това да прокара концепциите си... Тя желае да излезе от безизходното си състояние, като посредством изненада ", съобщи претендентът на партия "Европа Екология Зелените " Яник Жадо, който отхвърли концепцията на Идалго.

Според социологическите изследвания Идалго ще завоюва пет % от гласовете на гласоподавателите, като се чака резултатът ѝ на изборите да е по-слаб от този на Жадо и на крайнолевия политик и водач на партията "Непокорна Франция " Жан-Люк Меланшон. Лошите резултати, които социологическите изследвания предвиждат за левите претенденти, са резултат от политическия завой надясно на френските гласоподаватели, на който ставаме очевидци през последните години.

Начело в социологическите изследвания е президентът Еманюел Макрон - центристът, чиито обществени политики се насочиха надясно, защото той ухажва консервативните гласоподаватели във време, в което тематиките за миграцията, сигурността, националната сигурност и неустойчивостта на работните места завладява съзнанията на гласоподавателите.

Крайнодесните претенденти имат общата поддръжка на 35 % от интервюираните, а известността на излъчената от консервативната партия "Републиканците " кандидатка Валери Пекрес доста набъбна през последните дни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР