Френски изтребители са нанесли вчера въздушни удари в район в

...
Френски изтребители са нанесли вчера въздушни удари в район в
Коментари Харесай

Франция нанесе въздушни удари в Африка

Френски изтребители са нанесли през вчерашния ден въздушни удари в регион в Северен Чад против навлязла от Либия въоръжена група, заяви през днешния ден министерството на въоръжените сили на Франция, представено от Асошиейтед прес и Ройтерс.

По молба на чадските управляващи самолети " Мираж 2000 " са атакували дружно с елементи на армията на Чад " колона от 40 пикапа на въоръжена група от Либия, проникнала надълбоко във вътрешността в чадска територия ". Съвместната интервенция е осуетила напредването на вражеската колона и тя е била разпръсната, се споделя в известието.

В него не се прецизира кои са били нашествениците.

Това е първият случай на френска военна интервенция в Чад, откакто едно бунтовническо придвижване в Южна Либия се засилва през предходната година, отбелязва Ройтерс, представен от Българска телеграфна агенция.

От август придвижването Военен команден съвет за избавление на републиката, което наброява няколко хиляди бойци, е имало няколко стълкновение с армията на Чад. То се бори за свалянето на президента Идрис Деби, пристигнал на власт през 1990 година с прелом.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР