Френски изобретател се стреми да се издигне на голяма височина

...
Френски изобретател се стреми да се издигне на голяма височина
Коментари Харесай

Като на кино: Ще успее ли Франки Запата да прелети Ламанша с флайборд?

Френски откривател се стреми да се издигне на огромна височина и да прелети през Ламанша с " флайборд " с реактивен мотор , макар предизвестията на управляващите, че каскадата може да заплаши корабоплаването, съобщва Агенция Франс Прес. Бившият първенец по надпревари с джетове Франки Запата даде обещание да прелети на своето устройство , което може да доближи скорост до 190 км/ч.

Това ще се случи единствено 10 дни откакто предприемачът впечатли тълпите, когато прелетя над бул. Шанз-Елизе в Париж пред погледа на президента Еманюел Макрон по време на годишния боен церемониал на 14 юли.

Но управляващите са разединени към безразсъдното начинание , което ще означи 110 години от деня, в който французинът Луи Блерио за първи път прелита Ламанша със аероплан.
BREAKING Franky Zapata is about to try to cross the English Channel on his Flyboard, exactly 110 years after the first aeroplane crossing by Louis Blériot
— AIRLIVE (@airlivenet) Докато Администрацията на гражданската авиация (DGAC) е одобрила прелитането от плаж покрай Кале до Дувър в Южна Англия - на разстояние от към 50 км - локалните морски управляващи се афишират против това от съображения за сигурност. " Писахме му, с цел да изразим неодобрението си към плана ", сподели предходната седмица локалната морска администрация в северна Франция. " Това е извънредно рискова зона. Не сме сигурни дали ще може да лети над товарни кораби. В пролива Кале минава една четвърт от международния трафик, в това число доста огромни плавателни съдове ".

Запата е помолен да предизвести чиновниците по морска сигурност , когато стартира начинанието, „ с цел да могат да го проследят и да реагират при всеки проблем в морето ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР