Френски екип е пристигнал в украинския град Лвов, за да

...
Френски екип е пристигнал в украинския град Лвов, за да
Коментари Харесай

Френски екип е в Украйна, за да разследва предполагаемите военни престъпления

Френски екип е дошъл в украинския град Лвов, с цел да подкрепи следствието на хипотетични военни закононарушения, осъществени от съветска страна. За това заяви в Туитър френският дипломат в Украйна, Етиен дьо Понсен.

" Горд съм да поздравявам в Лвов отряда на механически и научни жандармеристи, които пристигнаха да оказват помощ на своите приятели в следствията на военни закононарушения, осъществени към Киев ", написа Де Понсен в обществената мрежа, добавяйки, че те ще стартират работа на следващия ден.

Посланикът акцентира, че френските чиновници са първите, които оказват сходна помощ на Украйна.

По-рано както Западът, по този начин и Украйна упрекнаха Русия във военни закононарушения по време на продължаващата ѝ военна интервенция.

В началото на март, Съветът на Организация на обединените нации по правата на индивида гласоподава с голямо болшинство за осъществяване на следствие на най-високо равнище на закононарушенията, осъществени след нахлуването на Русия в Украйна и търсене на отговорност от отговорните за нарушение на човешките права

На 18 март държавният секретар на Съединени американски щати, Антъни Блинкън, съобщи, че е склонен с президента Джо Байдън, че в Украйна са осъществени военни закононарушения и американски специалисти събират доказателства, с цел да го потвърдят. Ден по-рано, Байдън разгласи, че има вяра, че съветският президент, Владимир Путин, е " военнопрестъпник ".

Кремъл назова коментара на Байдън " неприемлива и непростима изразителност ". Москва твърди, че организира " специфична военна интервенция " за разоръжаване и " денацификация " на съседа си и отхвърли изказванията, че е ориентирана към цивилни, цитира news.bg.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР