Френски авантюрист, обикалящ Европа с велосипед, беше спасен от студа

...
Френски авантюрист, обикалящ Европа с велосипед, беше спасен от студа
Коментари Харесай

Приютен в студа: Френски велосипедист намери подслон в Девня

Френски авантюрист, обикалящ Европа с велосипед, беше избавен от студа във Варненско.

25-годишният Алекандър Хагенмюлер прави документален филм колаж за дилетанти музиканти от цяла Европа. Затова идва и у нас, само че на потегляне от Варна за Сливен при минусови температури попада в приключение.

„ Не бях възнамерявал да пристигам в този град, само че стана проблем с колелото – поради студа, спирачките и скоростите отхвърлиха и нямаше по какъв начин да продължа”, съобщи Александър.

Така избавителната спирка за премръзналия французин се оказва автосервиз в Девня, където схванал, че пътищата са затворени.

„ Размразихме колелото, той си натовари още веднъж дисагите, беше подготвен да потегля, казахме му, че няма по какъв начин да стане, почерпихме го с домашно вино и суджук да се стопли”, споделя притежателят на автосервиза Йордан Янев.

--> Тъй като бюджетът му е 5 евро дневно, Александър помолил да спи с палатката си в сервиза. Вместо това от общината му обезпечили заслон и обиколка на девненските забележителности. „ Той е настанен в така наречен спешен център, където са обособени няколко стаи, получава храна от домашния обществен патронаж”, изясни зам.-кметът на Девня Донка Йорданова.

Велосипедистът признава, че и различен път е правил дивотии, само че бил привикнал със студа, тъй като е от Елзас, именуван „ дребният Сибир”.

След като посрещне националния ни празник тук, приключенецът ще продължи към Румъния.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР