Френски апелативен съд в понеделник потвърди присъдата на бившия премиер

...
Френски апелативен съд в понеделник потвърди присъдата на бившия премиер
Коментари Харесай

Съдът намали присъдата на експремиер на Франция за присвояване

Френски апелативен съд в понеделник удостовери присъдата на някогашния министър председател Франсоа Фийон за заграбване на обществени средства, само че понижи с една година пандиза му, заяви " Ройтерс ".

Фийон беше наказан през 2020 година на пет години затвор, три от които условно, за това, че заплати на брачната половинка си към 1 милион евро обществени средства за минимална работа като негов парламентарен асистент - скандал, който постави завършек на президентските му упоритости.
 Затвор за някогашния министър председател на Франция Франсоа Фийон
Затвор за някогашния министър председател на Франция Франсоа Фийон

Фийон получи присъда от пет години затвор, с три години условно

Апелативният съд промени присъдата на четири години затвор, три от които условно, сподели чиновник на съда.

Досега Фийон не е излежал в пандиза, защото присъдата му не е била изпълнена, до момента в който жалбата му е била висяща.

Но е малко евентуално той да отиде зад решетките в страна, където късите присъди за такива закононарушения постоянно се заменят със задържане вкъщи с електронно устройство.

Адвокатите му споделиха, че той ще апелира присъдата. Те споделиха, че с изключение на процедурни въпроси, има и съществени въпроси по отношение на разделянето на управляващите в тази ситуация сред правосъдна власт, държавно управление и парламент.

Когато абсурдът избухна, Фийон жигосах акцията от мръсни трикове и отхвърли да е направил нещо нелегално, макар че по-късно призна, че е позволил неточност в преценката.
 Започна правосъдният развой против някогашния министър председател на Франция Франсоа Фийон
Започна правосъдният развой против някогашния министър председател на Франция Франсоа Фийон

Фийон беше министър председател при президента Никола Саркози от 2007 до 2012 година

Бившият закостенял политик, който след несполучливата си кандидатура за президент през 2017 г . работи във финансовия бранш, е изправен пред нови рецензии за това, че работи за две съветски петролни компании.

Малко след началото на войната в Украйна в края на февруари Фийон сподели, че при такива условия не може да продължи да бъде член на бордовете на съветската държавно следена петролна компания " Зарубежнефт " и нефтохимическата компания " Сибур ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР