Френската звезда Антоан Дюпон беше избран за играч номер 1

...
Френската звезда Антоан Дюпон беше избран за играч номер 1
Коментари Харесай

Френската ръгби-звезда Антоан Дюпон беше избран за номер 1 на турнира Шестте нации

Френската звезда Антоан Дюпон беше определен за състезател номер 1 на шампионата по ръгби " Шестте народи 2023 ", откакто завоюва наградата за трети път в кариерата си. Дюпон, който играе на поста скръм-халф, завоюва гласуването на почитатели и публицисти, а резултатите бяха оповестени през днешния ден.

Дюпон, който постоянно е именуван Меси на ръгбито, също по този начин е печелил същата премия през 2020-а и през 2022-а година. С успеха си през тази година той става едвам вторият ръгбист, който получава статуетката три пъти след някогашния ирландски център Брайън О’Дрискол, който беше награден през 2006-а, 2007-а и 2009-а година. 

Франция приключи на 2-о място в тазгодишното издание на влиятелния шампионат, като загуби на финала от Ирландия, които също по този начин са първенци и в Големия шлем. 

Първите два тима разумно и окупираха листата с номинациите за най-хубав играч на шампионата. Освен спечелилия Дюпон, от Франция бяха номинирани още бранителите Тома Рамос и Демиен Пено, а от Ирландия – Кийлън Дорис, Хюго Кийнън и Мак Хансен.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР