Френската Total се оттегля от проучванията за газ край ВарнаФренската

...
Френската Total се оттегля от проучванията за газ край ВарнаФренската
Коментари Харесай

Вечерни новини: Total се оттделя от търсенето на газ край Варна; Жилищното кредитиране продължава да бумти

Френската Total се отдръпва от изследванията за газ край Варна
Френската компания Total, която прави изследвания за находища на природен газ в черноморския блок „ Хан Аспарух “, се оттегля от плана, оповестяват румънски медии, цитирайки записка в годишния доклад на компанията.
Първият мандат с министър председател Габриел публично е несполучлив
Народното събрание публично разгласи за несполучлив първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление с министър председател Мария Габриел. До проекторешението, импортирано от ГЕРБ, се стигна, откакто през последните седмици партията на Бойко Борисов не съумя да реализира консенсус с „ Продължаваме промяната – Демократична България “.
ГЕРБ отхвърли предлагането на ПП-ДБ за втория мандат
ГЕРБ-СДС отхвърлят да вземат участие в сформиране на държавно управление с втория или третия изследователски мандат, се показва в позицията, публикувана до медиите. На процедура партията на Бойко Борисов отхвърля предлагането на „ Продължаваме промяната – Демократична България “ да бъде осъществен кабинет с мандата на десницата, а министър председател да бъде излъчен от ГЕРБ.
Жилищното кредитиране в България продължава да бумти
Жилищното кредитиране в България се форсира през февруари след обичайно по-слабия за жилищния пазар първи месец от годината. Данните на Българската национална банка демонстрират, че обемът на ипотечните заеми в България доближава 20.5 милиарда лева. при към 20.1 милиарда лева през януари.
С приближаването на изборите МФ се разбърза със Закона за еврото
Веднага откакто сянката на предварителните парламентарни избори надвисна над България, Министерството на финансите реши да се разбърза с процедурите към приемането на еврото. Страната към момента не дава отговор на критерия за инфлацията и даже към този момент министър председателят Николай Денков и финансовият министър Асен Василев признаха, че е допустимо страната да не се причисли при започване на идната година, а някога през годината. Засега обаче в формалните държавни документи към момента стои 1 януари 2025 година
Подкаст | Старозагорци са икономисали над звук боклуци с европроекта „ Поправи с другари “
Всички знаем, че животът на електроуредите доста постоянно не продължава дълго и в къс период след закупуването им сме очевидци на повреди. Закупуването на нова техника обаче не е лесна и бърза опция за всички, защото разноските порастват.
„ Място с доста истории “: Южното Черноморие пусна формален рекламен клип (видео)
Най-новият рекламен клип на Община Бургас е към този момент факт. Видеото е основано по „ Програма за финансиране на маркетингови действия на туристически услуги в черноморските общини в Република България “ на Министерството на туризма.
Общинарите усилват капитала на „ Метрополитен “ и „ Столичен автотранспорт “
Капиталът на общинските транспортни дружества „ Метрополитен “ и „ Столичен автотранспорт “ ще бъде повишен с непарични вноски. Решението бе признато единомислещо и без диспути по време на съвещанието на Транспортна комисия към Столичния общински съвет в понеделник. И при двете сдружения е планувано Столична община да направи апорт на вземания.
Солари и отново солари: ЕСО чака 15 GW нови фотоволтаици до 2033 година
Бум на фотоволтаичните централи в България в идващите 10 години. Това е прогнозата на Електроенергийния систематичен оператор (ЕСО), заложена в Плана за развиване на мрежата 2024 – 2033 година, оповестен във вторник.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР