Френската социалистическа партия обяви, че е сключила сделка за продажбата

...
Френската социалистическа партия обяви, че е сключила сделка за продажбата
Коментари Харесай

Френските социалисти продават централата си в Париж, за да избегнат финансов крах

Френската социалистическа партия разгласи, че е сключила договорка за продажбата на централата си в Париж за 45.5 млн. евро, откакто закъса за пари поради тежките провали на тазгодишните президентски и парламентарни избори, съобщи Българска телеграфна агенция.

Сградата на най-старата френска политическа мощ се намира в изящен регион на Париж - на улица " Солферино ", покрай музея " Орсе " и централата на Ордена на почетния легион. На отсрещния бряг на р. Сена са ситуирани градините " Тюйлери " и Лувъра. Зданието, където е ситуирана щабквартирата на социалистите от успеха на Франсоа Митеран на президентските избори през 1981 година, ще бъде продадена на компанията а недвижими парцели " Апсис ".

Френската социалистическа партия загуби огромна част от държавната си дотация, откакто взе едвам 29 депутатски места на парламентарните избори този юни. Преди това имаше 280 места в 577-местната долна камара. Наред с това през април нейният претендент за президент отпадна на първия тур на президентските избори и остана пети с едвам 6% от гласовете.

Според ковчежника на партията Жан-Франсоа Дьоба годишният ѝ бюджет ще бъде понижен от 28 на 8 млн. евро, което значи, че до идващите избори социалистите ще разполагат със 100 милиона по-малко, в сравнение с по време на 5-годишния мандат на Франсоа Оланд.

В началото на 2018 година най-голямата дясна опозиционна партия " Републиканците " също ще реши ориста на централата си. Партията има задължения в размер на 55 млн. евро и някои нейни членове упорстват постройката да бъде продадена, с цел да се покрият част от тях.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР