Френската прокуратура поиска 12 месеца затвор, от които 6 месеца

...
Френската прокуратура поиска 12 месеца затвор, от които 6 месеца
Коментари Харесай

Поискаха 12 месеца затвор за Никола Саркози, 6 от тях ефективно

Френската прокуратура изиска 12 месеца затвор, от които 6 месеца дейно и 6 условно, за някогашния френски президент, съден за превишаване на лимита на разноските на президентската му предизборна му акция през 2012 година, съобщи Франс прес. Прокурорите желаеха и налагане на санкция от 3750 евро, предава.

Процесът против Саркози и още 13 подсъдими стартира на 20 май. Делото е известно като " Бигмалион ", по името на организацията за връзки с обществеността, обвързвана с партията на Саркози Съюз за национално придвижване. Бившият президент е упрекнат, че е позволил осъществяване на прекомерно огромни разноски макар няколко ясни предизвестия, че има риск от надхвърляне на лимита. Обвинението счита също, че Саркози се е възползвал от лъжлива скица с подправени фактури, която му е разрешила да разполага с доста повече средства от позволеното по закон - минимум 42,8 милиона евро, или близо двойно повече от законния предел към 2012 година - 22,5 милиона евро.
 Започва делото против Никола Саркози за финансиране на предизборната му акция Започва делото против Никола Саркози за финансиране на предизборната му акция
Бившият френски президент Никола Саркози ще бъде съден през днешния ден по обвиняване за нелегално финансиране на несполучливата му предизборна кампани...

Останалите подсъдими, някогашни чиновници на " Бигмалион " или на Съюз за национално придвижване, са упрекнати в образуване и съучастничество в лъжливата система за издаване на подправени фактури. Единственият обвиняем, който е признал виновността си, е юристът Жером Лаврийо, който е бил заместникдиректор на предизборната акция на Саркози и шеф на канцеларията на шефа на Съюза за национално придвижване Жан-Франсоа Копе. За останалите подсъдими прокуратурата изиска през днешния ден присъди от 18 месеца затвор до 4 години затвор условно.

Прокурорите желаеха 3 години затвор условно и 50 000 евро санкция за Лаврийо. В началото на март Саркози стана първият някогашен френски президент от 1958 година, наказан на затвор. Той получи 3 години затвор, от които 2 условно, за корупция и трафик на въздействие по друго дело и в този момент апелира присъдата си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР