Френската полиция започна разследване, след като млада жена заяви, че

...
Френската полиция започна разследване, след като млада жена заяви, че
Коментари Харесай

Какво се случва? Млада французойка бе пребита на пъпа на Страсбург заради пола ВИДЕО

Френската полиция стартира следствие, откакто млада жена съобщи, че е била нападната от трима мъже и бита измежду бял ден за носене на пола.

В сряда държавното управление осъди "много сериозния " случай като недопустим.

Студентката, на 22 години, разпозната единствено като Елизабет, съобщи, че е била ударена с пестник в лицето в град Страсбург в петък следобяд при нахлуване "от три лица, които показаха неодобрение, че нося пола ".

Тя се прибирала у дома, когато един от тримата възкликнал „ погледнете онази курва в пола “, сподели Елизабет пред радио „ Франс Блю “ Елзас.

TÉMOIGNAGE - Une étudiante strasbourgeoise agressée parce qu'elle portait une jupe
— France Bleu Alsace (@bleualsace)
След това двама от тях я хванали, до момента в който третият я удрял в лицето, оставяйки я със синини под очите, сподели тя по радиото. След това мъжете избягали.

Тя сподели, че има над дузина очевидци, само че никой не се е намесил или преследвал нападателите.

Снимка на натъртеното лице на Елизабет беше оповестена в Twitter акаунта на „ Франс Блю “ и провокира гняв измежду потребителите на обществените медии.

"Фактите, както е посочено, са доста съществени ", съобщи представителят на държавното управление Габриел Атал. "Във Франция би трябвало да можем да излезем облечени на улицата, както желаеме. Не можем да приемем, че през днешния ден във Франция една жена се усеща в заплаха, или унизена, заплашвана или бита поради това по какъв начин се облича ".

Младшият министър на вътрешните работи Марлен Шиапа, отговарящ за въпросите на равенството, посети Страсбург в сряда, с цел да разиска публичната сигурност на дамите.

„ Когато станем очевидци на махленски тормоз, сексистки или полови набези против дами в обществено пространство, би трябвало да реагираме и да се обадим на полицията или жандармерията “, сподели тя пред телевизионния канал LCI.

TÉMOIGNAGE - Une étudiante strasbourgeoise agressée parce qu'elle portait une jupe
— France Bleu Alsace (@bleualsace)
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР