Френската полиция уби въоръжен мъж, който е искал да подпали

...
Френската полиция уби въоръжен мъж, който е искал да подпали
Коментари Харесай

Мъж подпали синагога във Франция, полицията го застреля

Френската полиция умъртви въоръжен мъж, който е желал да подпали синагога в северозападния град Руан. Това заяви министърът на вътрешните работи на Франция.

Мъжът е бил въоръжен с нож. Застрелян е при опит да се приближи към служителите на реда, написа Би Би Си, представено от 24 часа.

Кметът на Руан Никола Майер-Росиньол съобщи, че нападението против синагогата не е засегнало единствено еврейската общественост, а целия град. Инцидентът се разиграва в 06:45 ч. локално време в петък.

Полицията е извикана, откакто от синагогата е бил видян издигащ се пушек. Когато пристигнали на мястото, един от служителите на реда прострелял мъжа, който бил въоръжен с нож и стоманен кол.

Кметът съобщи, че пожарникарите са на място и работят, с цел да овладеят пожара в синагогата. Той добави, че с изключение на въоръжения мъж няма други жертви. Министърът на вътрешните работи Жералд Дарманин похвали полицията „ за нейната сърдечност и храброст ".

Франция, както и останалата част от Западна Европа, е очевидец на внезапно повишаване на антисемитизма, откакто " Хамас " атакува Израел през октомври предходната година, което докара до актуалната война в Газа.

По-рано тази седмица мемориалът в Париж, който уважава 3900 мъже и дами, помогнали за спасяването на евреите по време на нацистката окупация на Франция през Втората международна война, беше оцапан с червени ръце.

Президентът Еманюел Макрон съобщи, че оскверняването на стената подкопава паметта на героите на Франция и на нейните жертви на Холокоста.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР