Френската нефтогазова компания Total увеличава доставките на втечнен природен газ

...
Френската нефтогазова компания Total увеличава доставките на втечнен природен газ
Коментари Харесай

Френската Total увеличава доставките на LNG за китайската CNOOC до 1,5 млн. тона годишно


Френската нефтогазова компания Total усилва доставките на полутечен природен газ (LNG) за китайската държавна петролна корпорация China National Offshore Oil Corporation (CNOOC) до 1,5 млн. тона годишно. Това се споделя в известие на Total.

“Партньорите усилват количеството по контракта от 1 млн. тона до 1,5 млн. тона полутечен природен газ от световния портфейл на Total и удължават период на контракта до 20 години “, излиза наяве от известието на френската компания.
Първоначалният контракт сред фирмите за покупко-продажба е за 1 млн. тона годишно и е подписан през 2008 година със период от 15 години.
„ Радваме се от затвърждаването на партньорството ни с CNOOC за разширение на наличието ни на китайския пазар на LNG, който през първото полугодие на 2018 година се е нараснал с 50 % и ще продължи да подтиква нарастването на търсенето на полутечен природен газ и през идващото десетилетие “, се цитират в известието думите на шефа на отдела в Total за газ, възобновима сила е електроенергетика Philippe Sauquet.

Френската компания Total е измежду най-големите нефтогазови компании в Европа и работи по разнообразни планове в целия свят.

Китайската компания CNOOC със 70 % държавни акции е трета по величина в Китай след CNPV и Sinopec. Компанията се занимава също по този начин с рандеман и преправка на петрол и газ на шелфа на Китай.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР