Френската нефтена и газова компания TotalEnergies ще намали инвестициите в

...
Френската нефтена и газова компания TotalEnergies ще намали инвестициите в
Коментари Харесай

TotalEnergies намалява с 25% инвестициите си в проекти в Северно море заради данък британски върху свръхпечалбите

Френската нефтена и газова компания TotalEnergies ще понижи вложенията в планове в Северно море с 25% през 2023 година поради неотдавна покачвания налог върху свръхпечалбите в Обединеното кралство. Това заяви в изявление за Energy Voice ръководителят на английското поделение на TotalEnergies Жан-Люк Гизиу. По-рано компанията планираше да влага 400 милиона паунда (490 милиона долара) в сходни планове през идната година, което значи, че те ще намалеят със 100 милиона паунда.

През ноември Англия  реши да увеличи налозите върху свръхпечалбите на петролните и газовите компании от 25% на 35%. Съгласно тези правила фирмите ще могат да таксуват с налог единствено избрани вложения, в това число тези в нови нефтени и газови планове и някои планове, ориентирани към понижаване на излъчванията на парникови газове. Жан-Люк Гизиу наред с други неща, означи, че в закона за свръхпечалбите няма механизъм, който да реагира на понижаване на цените на силата, макар обстоятелството, че тези цени са доста нестабилни.

Анализаторите пресмятат, че след нарастването общите налози за петролните и газовите компании в Обединеното кралство доближават 75%, едно от най-високите равнища в света. По-рано енергийните компании Shell и Equinor също обявиха, че ще би трябвало да преразгледат капиталовите си проекти заради нарастването на данъците.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР