Френската национална метеорологична служба Météo-France предупреди за висока опасност от

...
Френската национална метеорологична служба Météo-France предупреди за висока опасност от
Коментари Харесай

Нова гореща вълна връхлита Франция

Френската национална метеорологична работа Météo-France предизвести за висока заплаха от пожари поради третата вълна от необикновени горещини в страната от понеделник, предизвести Агенция Франс Прес.

" Météo-France " предвижда, че температурите в цялата страна ще се покачат над естествените за интервала от понеделник нататък. На доста места температурата ще надвиши 35 градуса. В югозападната част на страната температурата може да доближи 39 градуса.

Още от неделя се предвижда, че опасността от пожари в средиземноморската зона на страната (в Окситания, Прованс и Корсика), дължаща се на сезонните ветрове с температури, достигащи тук-там най-малко 37 градуса, е доста висока, защото се изостря от сушата, която е довела растителността до положение на запалимост.

През юни и юли Франция претърпя две талази от мощни горещини, които счупиха редица исторически температурни върхове. Хиляди пожарникари в цялата страна бяха на крайник, за да гасят горските пожари. Големи горски площи са унищожени от пожари.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР