Френската монахиня сестра Андре прекарала последните няколко седмици в изолация,

...
Френската монахиня сестра Андре прекарала последните няколко седмици в изолация,
Коментари Харесай

117-годишна се възстанови напълно от Covid-19

Френската монахиня сестра Андре прекарала последните няколко седмици в изолираност, поради заразяване с Covid-19. Сега живеещата в Тулон пенсионерка се е възстановила изцяло от вируса. Тя отпразнувала на 11 февруари своя 117-и рожден ден, оповестява Le Parisien. Според Елиан Пелтие от " Ню Йорк Таймс " медицинският личен състав в дома за възрастни хора Sainte Catherine Labouré е диагностицирал 81 от 88 жители на дома (включително Андре) като инфектирани с Covid-19. 11 от болните умряли.
Възрастната монахиня се самоизолирала в продължение на няколко седмици, само че не посочила никакви признаци на заболяването, оповестява Ройтерс. „ Дори не осъзнах, че го имам “, споделя Андре на Лоран Амарик от френския вестник „ Var-Matin “, представен от Асошиейтед прес (AP). В диалог с представител на Ройтерс Дейвид Тавела, управител по връзки с обществеността на дома за възрастни хора, споделя: „ Считаме, че тя е излекувана. Тя е доста спокойна и с неспокойствие чака да отпразнува 117-ия си рожден ден ".
Според класацията на дълголетниците, със своята достолепна възраст над 110 година сестра Андре, с рождено име Люсил Рандон, е най-възрастният прочут субект в Европа и вторият най-възрастен в света. Първото място е на японката Кейн Танака, която навърши 118 години на 2 януари.
Родена през 1904 година, Люсил претърпява пандемията от испански грип през 1918 година и две международни войни.Произхожда от протестантско семейство, само че приема католицизма и през 1944 година се причислява към църковен медал. Приемайки името Андре в чест на умрелия си брат, тя прекарва идващите 28 години в грижи за сираци и възрастни хора в локална болница.

„ Когато сте били в юношеските си години по време на пандемия, която е умъртвила десетки милиони и сте видели ужасите на две международни войни, вие поставяте нещата в вероятност “, споделя Тавела пред Times. Сблъсквайки се с следващото „ тъжно събитие “ в живота си - пандемията от Covid-19, Андре е била по-загрижена за благосъстоянието на другите жители на дома, в сравнение с за личното си здраве, отбелязва АП. Монахинята не се страхувала от гибелта.
Сестра Андре прекарва по-голямата част от времето си в изолираност, молейки се и мечтаейки за деня, в който ще може още веднъж да види приятелите си и семейство в отвъдното. Тя се надява инфектираните да „ запазят вяра, да се борят, с цел да се излекуват и да дадат образец “, съгласно Le Parisien.
117-годишната жена, която е незряща и в инвалидна количка, не е единствената столетница, оживяла от пандемията от Covid-19. Мери Никълсън, британка, чийто тест бил позитивен в навечерието на Нова година, се възстановила в точния момент, с цел да отпразнува своя 106-и рожден ден на 12 януари. А американката Силвия Голдшол, която навършила 108 години през декември, споделя пред News 12 New Jersey, че се е възстановила, тъй като била „ решена да оцелее “.
Сестра Андре отпразнувала рождения си ден в четвъртък, 11 февруари, с католическа литургия и малко празненство с деликатеси - гъши дроб, петле с гъби и алено вино, оповестява AP. Андре добавя ястието си за рождения ден с алено вино - „ една от тайните й за дългоденствие “ - и шампанско, „ тъй като 117 години би трябвало да бъдат маркирани уместно “.
Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР