Френската луксозна група “Керинг, притежаваща марки като Гучи“, Ив Сен

...
Френската луксозна група “Керинг, притежаваща марки като Гучи“, Ив Сен
Коментари Харесай

Луксозните модни марки спират използването на модели под 18 години

Френската първокласна група “Керинг ”, притежаваща марки като „ Гучи “, „ Ив Сен Лоран “ и „ Бриони “ съобщи, че ще наема към този момент единствено модели на възраст над 18 години за показване на своите марки за възрастни от 2020 година, засилвайки етичната си позиция по все по-разрастващ се въпрос.

“Ние осъзнаваме въздействието, което оказваме върху по-младите генерации с продуктите на нашите фешън къщи ”, съобщи в изказване изпълнителният шеф на групата Франсоа-Анри Пино. “Ние имаме вяра в нашата отговорност да предложим най-хубавите вероятни практики в първокласния бранш и се надяваме да създадем придвижване, което ще насърчи другите да следват образеца ”, добави той.

Въпросната политика би трябвало да влезе в действие по време при есенно-зимните сбирки 2020-2021, оповестиха от „ Керинг “.

“Физическата и психическата зрялост на моделите на възраст над 18 години наподобява по-подходяща за ритъма и условията, които са част от тази специалност ”, сподели основният отговорник за установяването на групата на пазара, Мари-Клер Даво.

През 2017 година „ Керинг “ одобри дружно с съперника си LVMH, притежаващ марки като „ Луи Вюитон “ и „ Диор “, харта за работни връзки, въвеждайки минимална възраст от 16 години и други практики, като да вземем за пример не наложителното потребление на ултра слаби модели.

Модният бранш стартира да се занимава с въпроса за това по какъв начин се третират моделите и какво се чака от тях частично след гибелта 14-годишен съветски модел на 14 октомври 2017 година в Китай, който се оказа, че не е имал здравна застраховка. /АФП
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР