Френската компания за млечни продукти Danone, която е една от

...
Френската компания за млечни продукти Danone, която е една от
Коментари Харесай

Danone продава бизнеса си в Русия

Френската компания за млечни артикули Danone, която е една от най-големите в света в бранша и има бизнес и у нас, продава предприятията си в Русия. Напоследък, въпреки и импровизирано, станаха известни някои условия по продажбата, написа " Комерсант ".

На евентуалните вложители са препоръчани 75% от компанията, заяви " Комерсант ", базирайки се на източници, близки до договорката. Danone е присъединила алтернатива за назад изкупуване в бъдещия контракт за прекачване на контрола върху бизнеса си в Русия с млечни артикули и питиета на растителна основа.

Събеседниците на изданието разкриват някои детайлности към продажбата на бизнеса на Danone в Русия и позволяват, че е (твърде) евентуално компанията да продаде част от активите си с алтернатива за назад изкупуване.

Отбелязва се, че компанията има намерение да си резервира дял и място в борда на шефовете на в съветското си отделение след привършване на договорката. От Danone обаче, към този момент отхвърлят да разясняват тази тематика публично.

Но съгласно информация на източниците на " Комерсант ", договорката ще включва единствено съветски марки млечни артикули на компанията. По неофициална информация, първият стадий от избора на евентуални купувачи е завършил. Сред тях има редица капиталови фондове, чиито наиименования не се оповестяват.

Danone разгласи отдръпването си от Русия в средата на октомври предходната година. Компанията отстъпи контрола върху бизнеса си и съобщи, че счита, че това е най-хубавият метод да обезпечи дълготрайно непрекъснатост на работата на своите чиновници, клиенти и сътрудници.

Резултатите като цяло на компанията Danone за интервала януари-септември 2022 година демонстрират, че приходите на годишна база са нарастнали с 14,9%, до €20,7 милиарда, като бизнесът с млечни артикули и растителни питиета в Русия съставлява към 5% от целия бизнес. В Руската федерация компанията има(ше) 13 предприятия, които създават обичайни млечни артикули и десерти.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР