Френската компания Тотал се оттегля от проучването за нефт и

...
Френската компания Тотал се оттегля от проучването за нефт и
Коментари Харесай

Френската Тотал се оттегли от търсенето на газ в българското Черно море

Френската компания " Тотал " се отдръпва от изследването за петрол и газ в евентуалното находище " Хан Аспарух " в северните български води на Черно море. Това оповестиха румънски издания, базирайки се на годишния доклад на другия сътрудник в плана - румънската компания " OMV Петром ", дъщерно сдружение на австрийската OMV, която в началото участваше в плана.

" Продължаваме да укрепваме позициите си в Черно море. Ние поехме ролята на оператор и ще продължим проучвателната активност в периметъра " Хан Аспарух " в България ", се споделя в отчета на " OMVПетром ".

Румънската компания има 43 на 100 от сдружението, което има позволение за изследователската активност в България - " Тотал Е&П България ". Останалите 57 на 100 са на " Тотал Енерджи ". След няколко следващи удължавания на разрешителното за търсене и изследване, издадено през 2012 година, последното планува до ноември 2024 година да приключат дейностите в терена с повърхност от 14 220 квадратни километра, който е в непосредствена непосредственост до румънския периметър на находището " Нептун Дийп ", където OMV възнамерява да добие първия газ през 2027 година

" Тотал Е&П България " искаше да извърши още един изследователски сондаж, който да удостовери предварителните упования за рандеман на природен газ от " Хан Аспарух ". За него се разчиташе да се притегли трети сътрудник, като даже Народното събрание в София предишния юли задължи министърът на енергетиката държавният " Български енергиен холдинг " да придобие до 20% от сдружението. Така и не стана ясно до каква степен са стигнали договарянията за включване на страната като акционер, както и не е ясно дали ще продължат договарянията за влизането ѝ в капитала.

При разискването за включването на БЕХ в търсенето на петрол и газ в находището от " Тотал Е&П България " оповестиха, че данните от досегашните три сондажа сочат, че възможноти находища на газ са сред 210 и 510 милиарда куб. м.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР