Френската компания Thales, един от водещите европейски производители на информационни

...
Френската компания Thales, един от водещите европейски производители на информационни
Коментари Харесай

Френският производител на оръжие Thales напуска Русия

Френската компания Thales, един от водещите европейски производители на осведомителни системи за военна, галактическа и морска навигация, разгласи прекратяването на съдействието си с Русия.

Това заяви в. " Паризиен ".

Освен за отбранителната индустрия компанията дава услуги и в банковия бранш на огромни съветски банки, които попадат под глобите на Европейски Съюз, в това число Сбербанк.
 Англия с нови наказания против Русия
Англия с нови наказания против Русия

Санкциите са ориентирани и към съдружниците на Путин, военните командири и съветските и мианмарски търговци на оръжие

" Банковите ни действия се продават вследствие на съответното решение. Групата ще разгласи информация за прекратяването на активността си в Русия ", обявиха от Thales в коментар за " Паризиен ".

Концернът стопира и фабриката си за банкови карти.

Припомняме, че Thales беше подложена на критика, откакто през април 2022 година доброволци откриха елементи от оборудването на компанията в съветски военни транспортни средства - танк Т72Б3 и БМД-4 " Бахча ".

" Анализът демонстрира, че не доста комплицирани схеми (достатъчен е даже един посредник) разрешават на фирмите от санкционния лист да работят безшумно ", разяснява този случай в Telegram финансовият и банков специалист Александър Дубилет във връзка активността на Thales в Русия.
 Зеленски наложи наказания на Путин
Зеленски наложи наказания на Путин

Мерки на Украйна против Кремъл

Дубилет инициира плана " Пълна изолираност на Русия ". Като част от работата по този план група интернационалните юристи се обърна към европейските правоприлагащи органи с апел да санкционират Thales и нейното дъщерно сдружение Sofradir за нарушение на глобите на Европейски Съюз.

Адвокатите също по този начин са подали тъжби до Съвета на Европейски Съюз и правоприлагащите органи по отношение на дейностите на други европейски концерни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР