Френската компания Карма (Carmat) обяви днес, че е пуснала за

...
Френската компания Карма (Carmat) обяви днес, че е пуснала за
Коментари Харесай

Френска компания с първа продажба на създаденото от нея изцяло изкуствено сърце

Френската компания Карма (Carmat) разгласи през днешния ден, че е пуснала за първи път на пазара напълно изкуственото си сърце под марката Езон (Aeson) и то към този момент е вградено на пациент в Неапол, с цел да му служи до момента в който чака уместно органно донорство, съобщи Франс прес. Това е първата продажба на компанията от основаването й през 2008 година.

Имплантирането е било осъществено от екипа на кардиохирурга доктор Чиро Майело в болница в Неапол, един от центровете с максимален опит в тази област в Италия, добавя Българска телеграфна агенция.
През декември 2020 година Карма получи маркировка съдебна експертиза (знак за сходство, който се слага върху избрани артикули на европейския пазар и с него се заявява, че те дават отговор на европейските условия за сигурност на здравето и околната среда - бел. ред). Това даде зелена светлина за стартирането на изкуственото сърце на пазара.

То се трансформира в мост към трансплантацията с помощта на позитивните междинни резултати от клиничните изследвания, почнали през 2016 година и продължаващи и до момента.
Това е първата осъществена продажба за Карма от основаването й през 2008 година и е значима стъпка, която отваря нова страница в развиването на компанията. Френската компания в региона на медицинските технологии разгласи преди няколко дни - на 15 юли, че е вградила за първи път напълно изкуствено сърце в Съединени американски щати като част от клинично изследване в университетската болница " Дюк " в Дърам, щата Северна Каролина. Десет пациенти, подобаващи за трансплантация, са включени в този тест в сходство с протокола, утвърден от Агенцията за надзор на храните и медикаментите (FDA), а три други американски центъра сортират сега пациенти, които също да вземат участие в него.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР