Френската и белгийската полиция арестуваха двама заподозрени във връзка със

...
Френската и белгийската полиция арестуваха двама заподозрени във връзка със
Коментари Харесай

Арести във Франция и Белгия след кървав обир в Амстердам

Френската и белгийската полиция арестуваха двама обвинени във връзка със смъртоносния на благородни метали на стойност 14 милиона евро в Амстердам по-рано тази година. Това оповестиха представители на правоприлагащите органи във вторник, представени от БГНЕС.

Служителите на реда са задържали 44-годишен мъж в Париж и 20-годишна жена в дома ѝ в Гансхорен, северно от Брюксел, при двудневна интервенция в понеделник и вторник, оповестиха от правосъдната организация на Европейски Съюз Евроюст.

Един обвинен за обир беше погубен, а шестима бяха задържани при наподобяващо филм гонене с коли на висока скорост и престрелка, които се разиграха след обира на 16 млн. $ в северната част на Амстердам на 19 май. Мъжът и дамата, задържани тази седмица, са " обвинени в грабеж с принуждение на компания за търговия с благородни метали ", който е включвал " извънредно принуждение ", се споделя в изказване на основаната в Хага Евроюст.

Във вторник са били претърсени и магазин в Париж и домовете на двамата обвинени, като полицията е иззела движимости, в това число коли и цифрови носители, се споделя в настрана изказване на холандската прокуратура. Сега Нидерландия ще изиска от Белгия и Франция да предадат двамата обвинени за възможен правосъден развой, а прокурорите обявиха, че може да последват още арести.

Грабежът смая Нидерландия, като маскираните с качулки грабители използваха автоматизирани оръжия, с цел да открият огън по бронирания микробус измежду бял ден, когато той беше паркиран пред комерсиалното сдружение. След това грабителите размениха огън с полицията по време на гонене с коли по пътища и през морава в живописния град Брук във Ватерланд, по време на което един обвинен е погубен, а други шестима са хванати. " След обира обвинените избягаха с благородни метали на приблизителна стойност към 14 млн. евро, по-голямата част от които към този момент са възобновени ", съобщи Евроюст.

Убитият мъж по-късно беше посочен като 47-годишен френски жител, а останалите шестима обвинени, всички от Франция и Белгия, остават зад решетките и идващото им явяване пред съда е на 15 ноември, оповестиха от прокуратурата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР