Френската хазна е похарчила 350 000 евро за наемането на

...
Френската хазна е похарчила 350 000 евро за наемането на
Коментари Харесай

Френската хазна платила 360 000 евро за бързото завръщане на премиера в Париж


Френската хазна е похарчила 350 000 евро за наемането на аероплан за френския министър председател Едуар Филип и съпровождащата го делегация при завръщането й от Нова Каледония през Япония.

Това заяви радио "Франс енфо", базирайки се на неофициални данни за държавните разноски.

На 5 декември Едуар Филип и делегацията му се прибирали от Нова Каледония с военно-транспортния аероплан "Еърбъс А340" на френските Военновъздушни сили. След междинно кацане в Токио бе взето решение да се наеме по-бърз и по-удобен аероплан от същия модел, само че пътнически и клас разкош. Според източници от Матиньонския замък, (където е премиерската канцелария), това е било направено, с цел да се върне по-бързо министър председателят в Париж, тъй като трябвало да води съвещание на Съвета за защита. Обикновено съвещанията на този съвет се водят от президента Еманюел Макрон, само че същия ден му започвало визитата му в Алжир.

Самолет А340, предопределен за 100 пасажери, бе нает от профилираната компания Aero Vision. Повече места в него са били заети от държавната делегация и видни предприемачи. На 6 декември самолетът се приземил на парижкото летище „ Орли “ два часа по-рано от идващия го аероплан на Военновъздушни сили, който освен това летял празен.

Делегацията на Едуар Филип включвала 69 души. За наема на самолета били платени 360 000 евро, което значи, че за полета от Токио са платени по 6000 евро за всеки член от делегацията. Матиньонският замък означи в тази връзка, че „ като цяло разноските за тази аудиенция на Едуар Филип в Нова Каледония са били с 30% по-малко от разноските за аналогична аудиенция през 2016 година на тогавашния министър председател Манюел Влас “. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР