Френската група за луксозни стоки Kering е в процес на

...
Френската група за луксозни стоки Kering е в процес на
Коментари Харесай

Ако не можеш да победиш нещо, купи го: Kering придобива 30% от Valentino

Френската група за първокласни артикули Kering е в развой на договорка за придобиване на 30% от италианския фешън бранд Valentino от катарския капиталов фонд Mayhoola. Сделката е на стойност 1,87 милиарда $.

Това се случва на фона на спадащите продажби на Gucci - звездна фешън марка, част от портфолиото на Kering, която е в директна конкуренция с Valentino.

Както споделят сполучливите ръководещи шефове:,,Ако не можеш да победиш нещо, купи го ". Такъв ли е казусът тук?

Споразумението от тази седмица включва алтернатива Kering да закупи целия акционерен капитал на Valentino до 2028 година

„ Транзакцията е част от по-широко стратегическо партньорство сред Kering и Mayhoola, което може да докара до това Mayhoola да стане акционер в Kering “, се споделя в изказване на френската група.

Kering не обърна внимание на пазарните прогнози за продажбите през второто тримесечие на 2023 година В него първокласната група реализира единствено 3% растеж, с което продължи да изостава от съперниците си.

 Kering купува 30% от Valentino

Именно бизнесът на Gucci е един от потърпевшите, откакто претърпя промени в ръководството и след премахването на креативния шеф. Едно от последните творения на Микеле за марката бе акцията, която с сбирката adidas x Gucci.

Междувременно предходната седмица групата разгласи обилни промени в управлението, целящи възкръсване на продажбите на марката - една от тях е напускането на ветерана, основен изпълнителен шеф на Gucci Марко Бизари, който работи с Kering от 2012 година и поема Gucci през 2015 година

Общите продажби на Kering възлизат на 5,45 милиарда $ при непрекъснати темпове на напредък, само че под упованията на анализаторите на групата за 6% нарастване. Паралелно продажбите на Gucci са се повишили с едвам 1% през интервала. Това сочат данни на финансовата компания Visible Alpha.

Това е пагубно спрямо двуцифрения растеж на други групи за първокласни артикули, в това число по-големия съперник LVMH, която регистрира 21% растеж в продажбите на своето поделение за фешън и кожени произведения по-рано тази седмица.

Приходите на Kering от търговия на дребно са паднали с 23% в Северна Америка през второто тримесечие на годината, заяви основният финансов шеф Жан-Марк Дюпле, като добави, че,,пазарът остава по-сложен за първокласните артикули ".

Шефът на Kering Франсоа-Анри Пино уточни, че,,резултатите са незадоволителни за упоритостите и капацитета ни, изключително в Gucci ".

 Ако не можеш да победиш нещо, купи го: Kering придобива 30% от Valentino при спадащите продажби на Gucci

Kering споделя, че ще има посланичество в борда на Valentino след завършване на обявената договорка.

Mayhoola, фондът, който купи Valentino през 2012 година, ще остане мажоритарен акционер със 70% от капитала и ще продължи да извършва,,успешната тактика за издигане на марката ".

Покупката на 30% дял се чака да завърши преди края на годината.

Valentino, която е една от най-известните фешън марки в Италия, има 211 бутика с непосредствено ръководство в страната. През 2022 година марката регистрира доходи от 1,4 милиарда евро.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР