Френската група Schneider Electric започва разширението на своята умна“ фабрика

...
Френската група Schneider Electric започва разширението на своята умна“ фабрика
Коментари Харесай

Schneider Electric разширява „умната“ си фабрика в Пловдив и се отказва от газа

Френската група Schneider Electric стартира разширението на своята „ интелигентна “ фабрика в Пловдив. Компанията ще сложи три нови индустриални линии и макар все по-голямата автоматизация във фабриката ще открие и към 100 нови работни места. Компанията ще построи и първата в България новаторска система за геотермална сила в индустриално дружество. Това стана ясно по време на първата копка на разширението на завода.

Внедряването на три нови индустриални линии за автоматизирани прекъсвачи ще усили общия размер на продукцията на компанията в Пловдив с близо 30%. Към сегашния миг индустриалната база на Schneider Electric в Пловдив създава над 40 милиона автоматизирани прекъсвача годишно, а след разширението броят им ще надвиши 50 милиона. Инвестицията е в размер на към 60 млн. евро.

Както Economic.bg писа през юни разширението е разследване на повишеното търсене и нараствания размер на поръчките към българското дружество.
Сбогом на газа
Успоредно с експанзията на „ умната “ фабрика Schneider Electric дават старт и на енергиен план, който ще направи базата самостоятелна от природен газ. В завода в Пловдив ще бъде построена геотермална централа за отопление и изстудяване, която е и първата такава апаратура в страната. Ходът идва в миг на рекордни цени на природния газ и апели за ограничение на потреблението поради разкрива в връзките с богатата на синьо гориво Русия.

Иновацията е от затворен вид и не черпи термални води, а употребява единствено земната температура. Такъв вид системи са освен по-иновативни, само че и по-екологични. Те не трансформират естествения воден цикъл, за разлика от системите, които черпят и връщат вода в подпочвените пластове.

С помощта на термопомпени елементи топлината ще се употребява за отопление през зимата и изстудяване през лятото.

Schneider Electric ще разчита за разширенията си на български компании. Главен реализатор на цялостния план е Сиенит строителна група, а геотермалната система ще бъде построена също от българска компания - ReEnergy Engineering. 

През последните три години Schneider Electric бележи доста развиване на активността си в България. През 2019 година фабриката в Пловдив получи документ за „ интелигентна “ фабрика и от този момент към този момент 70% от процесите в нея за автоматизирани. С разширението и внедряването на новите три индустриални линии този дял ще продължи да нараства паралелно с увеличението на личния състав до границата от 1000 души.

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР